Skip to main content

Super cup-finalen i Israel sto på kalenderen forrige uke. Der møtte Maccabi Haifa et Beitar Jerusalem, med Fred Friday fra start. Spissen skulle markere seg denne kampen, når han etter 45 spilte minutter satt inn 1-0. Dette var tredje gangen disse lagene spilte finale i denne turneringen, de to foregående har endt med tap for Beitar Jerusalem. Det gjorde det også denne gangen, tre baklengsmål i andreomgang, og 1-3 tap ble fasit for Fred Friday og Beitar Jerusalem.

Forrige uke startet flere ligaer seriespillet igjen, en av disse den tsjekkiske. Regjerende seriemester Sparta Praha åpnet sesongen hjemme mot Sigma Olomouc, selvfølgelig med Kaan Kairinen i startoppstillingen. Sparta Praha tok en tidlig ledelsene og kontrollerte resten av kampen de til slutt vant 2-0. Ingen målpoeng denne gangen for Kairinen som ble byttet ut like før slutt.

2-0 ble det også for det neste beste laget i Tsjekkia i fjor. Slavia Praha med Igoh Ogbu på laget, var store favoritter og fikk en god start på sesongen hjemme mot Hradec Kralove. I likhet med byrivalen, tok Slavia en tidlig ledelse som aldri ble truet. Ogbu spilte hele kampen.

Returoppgjøret mellom Arni Vilhjalmsson sitt Zalgiris og Struga ble spilt forrige tirsdag, dessverre uten Vilhjalmsson på banen. Islendingen ble sittende på benk gjennom hele kampen, men fikk gleden av å se sitt lag vinne 2-1, og er dermed videre i Champions League kvalifiseringen. Neste motstander er den tyrkiske giganten Galatasaray.

En annen som var involvert i Champions League kvalifiseringen forrige uke er Marko Maric. Etter at Zrinjski Mostar vant det første oppgjøret 1-0 borte mot armenske Urartu, holdt det med uavgjort hjemme. Det så bra ut når Zrinjski satt inn 1-0 midtveis i første omgang, men to baklengsmål sent i andreomgang gjorde at det måtte spilles ekstraomganger. Der scoret lagene et mål hver, og det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse. Marko Maric ble helten da han redet den siste straffen og sendte Zrinjski videre. I neste kvalifiseringsrunde møter Maric og gjengen slovakiske Slovan Bratislava.

Også i Danmark startet sesongen forrige uke, og det hele startet med ex-LSK derbyet mellom Silkeborg og Brøndby. Salquist og Omoijuanfo startet kampen for hvert sitt lag. Kampen endte som begge oppgjørende i fjor, med 2-1 seier til Brøndby. Etter Silkeborg tok en tidlig ledelse, snudde Brøndby kampen. Salquist spilte hele kampen, mens Ohi ble byttet ut 10 minutter før slutt, uten målpoeng for spissen.

Magnus Knudsen fikk sin debut for AGF Aarhus i sesongpremieren. I 1-0 seieren fikk midtbanespilleren muligheten til å vise seg fram de siste 15 minuttene. Knudsen var ikke mye involvert i de få minuttene han var på banen, men var nære det helt store på en kontring, men driblingen forbi den siste forsvarspilleren satt ikke helt.

Ifeanyi Matthew sitt FC Zürich serieåpnet også forrige uke. Mot nyopprykkede Yverdon fikk Zürich en fin start på sesongen, som vant kampen 2-0. Matthew spilte 90 minutter i åpningskampen.

Hjemme i Norge og nærmere bestemt på Romerike, var det duket for lokal storkamp mellom Ull/Kisa og Strømmen. Ull/Kisa som i likhet med Lillestrøm må ut på hovedtrener jakt, ettersom Steffen Landro trakk seg fra stillingen for ikke så lenge siden. Tøft ble det for Ull/Kisa mot Strømmen når LSK utlånte Uranik Seferi satt inn 1-0 rett før pause. Strømmen med Seferi, Bergum, Tongnoy og Solberg vant til slutt hele 4-1 mot Kisa.

For de ligaene som ikke starter sesongen riktig enda er treningskampene godt i gang. Antony Ujah scoret kampens eneste mål i kampen mellom Braunschweig og RW Essen. Daniel Pedersen fikk også sine første minutter som AB Gladsaxe spiller i treningskampen mot Concordia Hamburg.

Etter at Alexander Sannes terminerte kontrakten med Lillestrøm i 2022 har han tatt en pause fra fotballen. Nå er han derimot tilbake, og han skal spille college soccer i University of South Florida i USA.

@MikaelKinnestad

Podkast

Vegar Frey

Daniel GlasøDaniel Glasø10/05/2023

Leave a Reply