Skip to main content

Er litt stille på Åråsen om dagen, med unntak av cuptrekning og at laget er tilbake i Norge er det ikke så veldig mye som skjer. Da er det enda godt at den internasjonale fotballen ruller og går med et par innslag av tidligere spillere.

Moryke Fofana og Samsunspor møtte serieleder Eyupspor til toppkamp søndag. Samsunspor sparte ikke på kruttet, og knuste serielederen 4-1. Fofana noterte seg for sesongens andre målgivende på 2-1 målet, før han ble byttet ut etter 71 minutter. Med det er luken opp til Eyupspor bare tre poeng, men det er ikke fryktelig langt nedover på tabellen heller, bare fem poeng er det ned til 7. plass for laget som ligger på 2. plass.

16-dels finale i den franske cupen, Bonke Innocent og Lorient tok turen til andredivisjons klubben Bastia. Selvom det burde være grei match mot laget som ligger midt på tabellen i divisjonen under måtte de ut i straffesparkkonkurranse. Det kan tyde på at Bastia ikke hadde øvd alt for mye på det for det endte 4-1 på straffer favør Lorient. Bonke spilte hele kampen. Noe som også er gøy med akkurat dette oppgjøret er at da Lorient vant cupen som eneste gang i 2001/2002 sesongen var det nettopp Bastia de slo i finalen.

Martin Falkeborn fikk sin debut for Europa Point torsdag forrige uke i cupkampen som dessverre for vår gamle venn endte med å bli slått ut av Bruno`s Magpies. For de mest observante at dere så la dere merke til at jeg presterte å skrive for et par uker siden at Falkeborn hadde gått til Færøyene, men det stemmer jo selvfølgelig ikke. Europa Point holder til i landet som ligger på en 200. plass på FIFA rangeringen nemlig Gibraltar.

Etter en kort pause var rumensk fotball tilbake forrige uke og der befinner stopperkjempe Joonas Tamm seg. Tamm og FC FCSB, tidligere kjent som Steaua Bucuresti møtte Hermannstadt og tok en grei 1-0 seier for laget som ligger på en 3. plass i serien.

Vi tar også med oss at Nicolas Mezquida spilte to kamper forrige uke. Den første kampen mot bunnlaget Ionikos, som kun har en seier denne sesongen. Kampen endte med en knepen 1-0 seier etter straffescoring på overtid for NFC Volos. Like bra gikk det ikke når de møtte Aris Thessaloniki FC lørdag. Den tidligere Manchester City spilleren Manu Garcia gjorde alle tre målene i 3-0 tapet.

broken image

Vi avslutter denne uken med litt overgangs- og skadeoppdateringer. Som de fleste som følger med på norsk fotball har fått med seg så har Marius Høibråten gått til Urawa Red Diamonds. Hvor han gjenforenes med tidligere Bodø Glimt spiss Kasper Junker. Han blir heller ikke eneste tidligere LSK-spiller som holder til i Japan for der har vi allerede Tarik Elyounoussi.

Fredrik Guldbrandsen har blitt satt på sidelinjen av det som meldes å være en strekkskade. Spissen har vært ute av troppen i de to forrige kampene.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply