Skip to main content

Serieåpning i Tysk 2. divisjon i uka som har vært. Antony Ujah sitt Eintracht Braunschweig tok imot Holstein Kiel og Holmbert Fridjónsson. Sistnevnte startet kampen på benken, mens Ujah var med fra start. På stillingen 0-0 ble tidligere HamKam spiller Hasan Kurucay sendt i garderoben og Eintracht Braunschweig måtte spille de siste 40 minuttene med 10 man. Det så ut som kampen skulle ende 0-0, men Holstein Kiel hadde satt inn på en viss Islending på topp. To minutter på overtid scorer Fridjónsson kampens eneste mål og sikrer seieren i førsteserierunde.

Gary Martin har slitt med å finne veien til nettmaskene den siste perioden. Åtte kamper uten mål var ståa før helgens kamp mot et av ligaens bedre lag, Fjölnir. Fjölnir tok en tidlig ledelse, men Selfoss kom sterkt tilbake og snudde kampen. På stillingen 3-2 favør Selfoss fikk de en mulighet til å punktere kampen på overtid når det ble dømt straffe. Gary Martin tok den og toppet av seieren med 4-2 scoringen som også ble sluttresultatet.

Et par plasser lengre opp på tabellen i islandsk 2. divisjon finner vi Akranes og Arnor Smarason. Akranes har etter en dårlig start, fått opp poengfangsten og ligger nå på en andreplass på tabellen. I helgen møtte de den suverene førsteplassen Afturelding på bortebane. Akranes endte opp med å smadre serielederen hele 5-2. Smarason spilte hele kampen og fikk assist på 3-1 målet.

Magnus Knudsen fikk den forrige uka sin første kamp fra start for AGF Aarhus. Det var ikke en så altfor verst anledning å få sin første kamp fra start i en Europa League kvalifiserings kamp. Borte mot Club Brugge ble det dessverre veldig tøft for det danske laget, som måtte se seg slått med resultatet 3-0 mot Ronny Deilas menn. Knudsen ble tatt av banen med i overkant av 10 minutter igjen å spille.

Salquist og Silkeborg møtte enda en ex-LSK spiller uka som har vært. Aral Simsir har fått en del spilletid i starten av årets sesong, og mot Salquist kom sesongens første scoring. Fem minutter på overtid av førsteomgang satt den driblesterke kantspilleren inn den første scoringen i Midtjyllands 2-0 seier.

Første kamp i ny klubb for Joonas Tamm når Botev Plovdiv jaktet sesongens første seier. Statistikken var i favør Tamm og hans nye lag, men scoringene manglet. Det endte 0-0, men Tamm holder nullen i sin første kamp for sin nye arbeidsgiver.

Debut ble det også for Matvei Igonen som spiller i samme liga som Tamm. Igonen som nå spiller for Hebar har sett sesongens to første kamper fra benken, men fikk nå muligheten. Han og resten av laget skuffet ikke, sesongens første seier ble sikret mot Beroe som måtte spille hele andreomgang med en mann mindre. 1-0 seier og smultring i Igonen sin første kamp.

Moryké Fofana har hatt en god pre-season så langt, han scoret sesongoppkjøringens andre scoring mot Bodrumspor forrige uke. Sesongen starter for Samsunspor sin del 13. august, og det blir spennende å se hvordan laget gjør det etter opprykket.

https://cdn.embedly.com/widgets/media.html?src=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FVPY0I7CfS0M%3Fwmode%3Dtransparent%26feature%3Doembed&wmode=transparent&display_name=YouTube&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DVPY0I7CfS0M&image=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FVPY0I7CfS0M%2Fhqdefault.jpg&key=9cb34c0390b4469e854e4dba4580a892&type=text%2Fhtml&schema=youtube

Etter mangler på spilletid i Apollon Limassol, har Bassel Jradi funnet seg ny klubb. Fra Kypros har Jradi flyttet snaue 9000 kilometer sørover, nærmere bestemt Thailand. Den nye klubben for den offensive midtbanespilleren er hovedstadslaget Bangkok United. Klubben kom på 2. plass i serien i fjor og med Jradi på laget sparker de i gang årets sesong 12. august.

Martin Falkeborn signerte forrige uke på en ny ettårs kontrakt med den gibraltarske klubben Europa Point. Falkeborn endte med åtte kamper for laget som endte på 10 plass av 11 lag forrige sesong.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | Uke 2

Mikael KinnestadMikael Kinnestad16/01/2023
Blogg

Utkikksposten | Mars

Mikael KinnestadMikael Kinnestad05/04/2024

Leave a Reply