Skip to main content

Nå kommer høsten for alvor på oss, og det er ikke bare antall netter under 20 grader som øker, antall fotballkamper gjør det samme. Og nå skjer det faktisk så mye at det er litt vanskelig å henge med på alt, så her er det bare å holde tunga rett i munnen.

OBOS-ligaen først, og Jerv holder stand. To kamper siden sist for Erik Tobias Sandberg og hans lagkamerater, og seks nye poeng på konto. Først ble Strømmen slått 3-2 på Strømmen Stadion i en høydramatisk kamp der Jerv avgjorde på et straffespark 5 minutter før slutt, så ble Åsane slått 3-1 på Levermyr i en kamp der hjemmelaget hadde full kontroll tross en liten sluttspurt fra de 11 i oransje drakter. Vår mann med samtlige minutter på banen i begge kampene, og Sandberg nyter stadig enormt med tillit fra Arne Sandstø. La oss håpe at dette ikke bare er fordi bergenseren har dårlig samvittighet for å score selvmål da vi tapte 1-0 i cupen for Falk på Åråsen i 1996, men primært fordi Sandberg presterer godt.

Med de to seirene ligger Jerv på andreplass på tabellen, med to poengs klaring ned til Aalesund på tredjeplass. Apropos Aalesund, det er litt varierende med spilletid for våre gamle helter om dagen. Torbjørn Kallevåg virker klink i elleveren til Lars Arne Nilsen og har startet de to siste kampene, mens Kristoffer Ødemarksbakken har startet på benken, og kun fått 15 minutter som innbytter i den ene av kampene. Simen Rafn på side har ikke spilt noen verdens ting, og var ikke engang i troppen i den første av de to spilte, som for øvrig begge endte med seier for tangogjengen. Vi satser på at Rafn er tilbake på banen straks.

Strømmen kom seg opp fra bunnplassen i OBOS-ligaen etter at de klarte 1-1 borte mot Blink på MUS Stadion Sandskogan i Stjørdal. Alexander Hrcka Sannes var endelig tilbake på banen, og spilte 79 minutter som enslig spiss. Det er å anta at det blir mer spilletid på Sannes fremover all den tid Jibril Bojang sliter med en skade og er forventet å være ute av spill i en periode. Strømmen sliter fælt, og skal allerede lørdag denne uka møte HamKam hjemme. HamKam fortsetter sin triumfferd i årets sesong, og har den siste uka banka Åsane og Bryne. Vi kan jo nevne at Aleksander Melgalvis scora i begge kampene, det er selvsagt svært, svært gledelig. 4 poeng ned til Jerv, og 6 poeng ned til Aalesund er fasit etter 18 kamper for HamKam, det lukter Eliteserie på Briskeby i 2022.

I PostNord kjemper Skeid helt i toppen, og sist uke ble Levanger slått 2-1 på Nordre Åsen. Dessverre ble dette gjort uten Uranik Seferi i troppen, vi får håpe han er tilbake i kampen mot Sotra som spilles lørdag. Vi kan ellers ta med oss fra nivå 3 at Sindre Mauritz-Hansen scora to da Asker slo Fløya med 3-2, at Jørgen Kolstad tegna seg på scoringslista da Turn slo Alta 3-1 i Finnmarkshallen (i en kamp der også Markus Furseth selvsagt var på banen) og at Arnold Origi og Hødd gjør alt de kan for å stoppe Kongsvinger, men 0-0 hjemme mot gutta fra skauen kan være for lite når alt telles opp til slutt.

Vi gjør oss ikke helt ferdig med norsk fotball, og vi tar oss en tur ned til nivå 5, der Skjetten og Marius Amundsen suser mot opprykk. 7 seire på 8 kamper er fasit så langt, og Amundsen er (selvsagt) fast inventar. Kun gått glipp av én kamp i år, Amundsen, tydelig at fotball faktisk er ganske gøy selv på nivå 5. Fotball er forresten ganske moro på nivå 6 også, for der spiller altså Joachim Osvold. Fet er klubben for vår tidligere spiss, og tidligere denne uka scora han 6 mål da Flisbyen gikk på et 12-0 tap på Fedrelandet. Det er en drøss av tidligere LSK-spillere i lavere divisjoner, forresten. Tips om gode prestasjoner fra disse mottas med takk, det er vanskelig å ha fullstendig oversikt.

broken image

Vi får svinge litt utafor norges grenser, og hvorfor ikke starte på Island der Breidablik ligger an til å vinne serien. Sist helg ble Valur, med Tryggvi Hrafn Haraldsson (fra start) og Arnor Smarason (kom inn som innbytter) på banen, slått 3-0 på hjemmebane. Arni Vilhjalmsson satte 2 kasser, og Finnur Orri Margeirsson kom inn som innbytter på tampen for grønntrøyene – som altså ligger an til å ta sitt første seriegull siden 2010. Med to kamper igjen å spille har de 2 poengs forsprang på Vikingur Reykjavik, som ikke har noen eks-LSK’ere i sine rekker. Vi heier altså på Breidablik! På tredjeplass ligger KR og Palmi Rafn Palmason, men de er for langt bak til å kjempe om gullet. Palmason, nå 36, har spilt 19 av 20 kamper for KR i år, i drakt nummer 10. Alt i orden der, ikke tenk på det.

Visste du at: Ronny Johnsen trener FK Eik Tønsberg 871? Klubben holder til i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, der de kjemper for opprykk til PostNord-ligaen. På laget spiller Markus Brændsrød (6 offisielle kamper for LSK i 2015) og Oluwashina Oladotun Michael Babajide, som altså i 2010 og 2011 og blant annet representerte rekruttlaget til LSK i det som den gang het 3. divisjon. Det er, som tidligere nevnt i denne saken, en del spillere med bakgrunn fra LSK rundt omkring i de lavere divisjoner. Dette er vel et bevis på akkurat det.

broken image

Leave a Reply