Skip to main content

Utkikksposten er tilbake etter landslagsopphold. Siden det ikke kom noe utgave forrige uke tar vi med noe av det som skjedde under det nevnte oppholdet.

Eskild Edh var tatt ut til U-21 landslaget som hadde et par veldig gode resultater denne samlingen. I den første kampen kom backen inn når det var igjen 30 minutter å spille på stillingen 4-0. På overtid scoret Edh kampens siste mål i 7-0 seieren. Edh startet og spilte hele kampen mot Latvia som også endte 7-0 til Norge.

Kent Håvard Eriksen har funnet seg en ny klubb etter han terminerte kontrakten med Mjøndalen mai 2022. Turen har gått til 6. divisjonslaget Vestsiden-Askøy som ligger utenfor Bergen. Den første kampen for spissen var mot bunnlaget Frøya 2, og det skulle vise seg og være lett match for Vestsiden-Askøy. Stillingen ble hele 10-0 og Eriksen scoret tre av målene i det som var en meget godkjent debutkamp.

Vetle Dragsnes fikk sin første kamp for Charleroi etter overgangen fra Lillestrøm denne helga. Charleroi som sliter i bunn av tabellen møtte tøff motstand borte mot topplaget Club Brugge. Det startet godt for Charleroi når Vetle Dragsnes fant en lagkamerat i mellomrommet som satt inn 1-0 etter bare fem minutter. Like før pause fikk igjen Dragsnes ballen ute på kanten før han drar seg inn og curler ballen vakkert i lengste hjørnet. Riktig nok via en motspiller, men Dragsnes får kreditert scoringen. Dessverre for Dragsnes og Charleroi endte det med 4-2 tap, men en veldig god start på utenlandseventyret for Dragsnes.

På plassen over Charleroi på tabellen finner vi Leuven og Jonatan Braut Brunes. I kampen mot førsteplasserte Gent, skulle endelig den første scoringen etter overgangen komme for Braut Brunes. Seks minutter tok det før spissen satt inn 1-0 i kampen som til slutt endte 1-1.

På Island ble seriespillet i andredivisjon denne helgen avsluttet. Smarason og Akranes kunne sikre seieren i divisjonen bare de fikk med seg poeng mot bunnlaget Grotta. Da hjelper det veldig at Grotta pådrar seg straffespark og rødt kort etter halvtimen spilt, etter og allerede ligger under 1-0. Straffesparket satt selvfølgelig kaptein Smarason i mål, i kampen som til slutt endte 4-1 til Akranes. Dermed er opprykket sikret til øverste divisjon neste sesong.

Tobias Svendsen møtte gamleklubben Molde i hans andre kamp fra start for Odd. Det endte dessverre for Svendsen og Odd sin del med et 4-1 tap. Noe mere gledelig er det at Svendsen fikk sin første scoring for Odd, også må man vel kanskje nevne Fredrik Gulbrandsen fikk sin første scoring for Molde.

Scoring ble det også for Simen Kind Mikalsen og ikke bare en, men to! Råde som med seks kamper igjen av sesongen leder med syv poeng ned til andreplassen, endte opp med å knuse Askim 6-1. Dermed er Kind Mikalsen oppe i hele 17(!) scoringer denne sesongen på bare 18 kamper.

Etter å ikke ha vært med i en eneste tropp etter han kom tilbake til Sparta Praha, har Andreas Vindheim nå gått på et nytt utlån. Han skal spille resten av sesongen for tsjekkiske Teplice, som havnet på 13. plass forrige sesong, og som ligger på 8. plass så langt denne sesongen.

@MikaelKinnestad

Podkast

Episode 157: Krabbeklo

Trym HognerTrym Hogner03/06/2024

Leave a Reply