Skip to main content

Nok en uke gått, og det må jo være lov å si at det var en gledelig uke for oss i gult og svart, tre poeng i Skien og avansement i cupen lar seg definitivt høre. Liv og røre for våre tidligere helter også, vi tar en titt på hva som har skjedd den siste uka. Akkurat som vi pleier, altså.

De utlånte først, og Erik Tobias Sandberg fikk (som vanlig) 90 minutter da Jerv slo Sandnes Ulf 1-0 på Levermyr etter en scoring av Diego Campos. Sandberg har starta de fire siste, og seks av de siste sju, og er en nøkkelspiller i jakten på opprykk. Alexander Hrcka Sannes startet sin andre kamp på rad, men måtte igjen gå målløs av banen, da Strømmen klarte 0-0 hjemme mot HamKam på Strømmen Stadion. Sannes ble byttet ut 7 minutter før full tid, og tar jeg ikke helt feil så er det slik at dette er det meste spissen har spilt i en enkeltkamp i 2021. Det får vi se på som svært positivt.

Ellers i OBOS-ligaen utmerket Kristoffer Ødemarksbakken og Torbjørn Kallevåg seg med hver sin scoring og assist i 6-1 seieren borte mot Åsane i en kamp der også Simen Rafn var tilbake fra start og spilte 90 minutter. Nicolay Solberg scora begge målene da FFK slo Kisa 2-0 på hjemmebane og sørga med det for at Aristokratene henger med i kampen om direkte opprykk. 11 mål har Solberg i år, imponerende med tanke på at han faktisk har sittet en del på benken.

I PostNord-ligaen var verken Uranik Seferi eller Shahram Jabari på banen for henholdsvis Skeid og Notodden, begge sliter som kjent med skader. Begge klubbene vant dog, Skeid med 3-0 mot Sotra der Sindre Rindal, tidligere LSK, befinner seg på utlån fra Ull/Kisa. Sotra kjemper med nebb og klør for å holde plassen på nivå 3, og fremste utfordrer er faktisk Nardo – som LSK altså skal møte i cupen om et halvt års tid. Vi kan jo da i forbifarten nevne at Arne Holter, som står registrert med én cupkamp for Sportsklubben, spiller for Trondheimsklubben.

Lite internasjonal ball i forrige utgave, vi tar derfor en litt utvidet gjennomgang denne gangen. På nivå 2 på Island befinner Gary Martin seg, og hans Selfoss greide etter mye om og men å redde plassen der. Martin ble toppscorer med 13 mål, og ble også kåret til årets spiller. Ruben Gabrielsen fikk sin debut for FCK mot Nykøbing fra nivå 2 i cupen, det endte med et relativt pinlig 3-0 tap for hovedstadsklubben. Det må sies å være en ekstrem smell, og neppe det Gabrielsen håpa på da han skulle vise seg frem for sine nye supportere.

Bassel Jradi har fått en god start i Apollon, 2 mål på 3 seriekamper er fasiten så langt, og klubben leder serien med full pott. Ikke fullt så moro på Kypros for Marius Lundemo, som sliter med å få spilletid for Apoel. Vår tidligere midtbanespiller har fått 2 relativt korte innhopp så langt for klubben som ligger helt i bunnen av ligaen med 0 poeng og -7 i målprotokollen.

I Tyrkia åpnet både Fredrik Gulbrandsen og Moryke Fofana målkontoen for sesongen i helga som gikk, førstnevnte scoret det andre målet da Istanbul Basaksehir slo Fenerbahce 2-0, mens Fofana ga Samsunspor ledelsen 1-0 hjemme mot Genclerbiligli i en kamp som endte 2-2. Vi tar også med at Houston Dynamo sin rekke med kamper uten seire endte på 16, til slutt ble Austin FC nemlig slått 3-0 i kamp nummer 17. Etter dette har de spilt uavgjort mot LA Galaxy og slått FC Dallas, og den vonde trenden ser ut til å være snudd. Dessverre, får man kanskje si – i alle fall for Marko Maric. Han er nemlig skadd, og har ikke tatt del i noen av seirene. Uflaks, sa Severin Suveren.

Visste du at: Norgesmester Marco Tagbajumi har snørt på seg fotballskoene og gjort comeback? Spissen spiller nå for Hokksund i 5. divisjon Buskerud. 2 mål på 4 kamper skal være fasiten så langt, skal vi tro forbundets sider – begge mot Drafn på bortebane i en kamp som endte med seier 7-2.

broken image
Blogg

Utkikksposten | Uke 5

Mikael KinnestadMikael Kinnestad06/02/2023
Blogg

Før kampen: Kristiansund

Mikael KinnestadMikael Kinnestad31/03/2024

Leave a Reply