Skip to main content

Det surrer og går, også utenfor Åråsen, og selv om det nå ikke er veldig spennende i de fleste internasjonale ligaene gitt at de såvidt er i gang, er det i alle fall svært mye å følge med på her hjemme. Primært innenlands fokus i denne utgaven med andre ord, men det er jo tross alt den nasjonale fotballen vi er aller mest glad i. Det må være lov å si.

Vi starter delvis lokalt i denne utgaven, og på sedvanlig vis i OBOS-ligaen, der Alexander Sannes endelig fikk starte en kamp for Strømmen igjen. Ikke at det hjalp stort for et Strømmen i fritt fall – Sannes greide nemlig ikke å utmerke seg spesielt da AAFK ble for sterke på danskebåten og slo gutta fra 2010 med 3-2. Det ble med 57 minutter for vår mann før benken venta, og bedre ble det ikke i hjemmekampen mot KFUM nå i uka da unggutten ble sittende på benken i samtlige 90 minutter på benken i en kamp som endte 1-1. Det er ikke all verdens lys i tunnelen verken for Sannes eller Strømmen, det nest beste laget i Lillestrøm kommune ligger helt på bunnen i OBOS-ligaen og har fem poeng opp til Ull/Kisa på kvalifiseringsplassen. Heldigvis for Strømmen er det jo håp, Kisa har nemlig fem tap på rad, og ser rett og slett helt forferdelige ut om dagen. Henter inn spillere på lån nå for å få bukt med problemene nå Kisa, vi får se om det hjelper.

Erik Tobias Sandberg og hans Jerv har møtt tøff motstand den siste uka, og mot HamKam borte og Aalesund hjemme måtte de nøye seg med totalt ett poeng etter uavgjort i sistnevnte kamp. Midtstopperen har vært på banen samtlige minutter i de to kampene, men har først og fremst utmerka seg med et gult kort i kampen mot Aalesund. Med tanke på opprykk er resultatene relativt uheldige for Jerv sin del, men de kan jo trøste seg med at Fredrikstad, som først slo Start 6-2 (!) på bortebane, gikk på en kjempesmell mot Blink i Stjørdal og tapte 3-0 på MUS Stadion Sandskogan. Det betyr at Grimstadklubben har tre poengs luke ned til gutta fra Plankebyen på fjerde, mens Aalesund har inntatt andreplassen poenget foran gultrøyene. Helt på topp suser HamKam mot opprykk, de har nå seks poengs luke ned til AAFK. Lukta av eliteseriespill i 2022 blir stadig mer påtrengende på Briskeby, gledelig nok.

Vi kan også ta med fra OBOS-ligaen at de tidligere LSK-juniorene Sivert Westerlund og Keivan Ghaedamini har utmerket seg for henholdsvis Raufoss og KFUM den siste uka. Førstnevnte varta opp med mål på Jessheim og assist mot Start, mens Ghaedamini fikk med seg en assist da hjemme mot Grorud.

I PostNord-ligaen så er Shahram Jabari fortsatt ikke klarert for spill, men Uranik Seferi er tilbake fra den lille skaden han hadde. Rett nok satt han samtlige 90 minutter på benken da Skeid spilte 2-2 borte mot Arendal, men han fikk de siste 45 minuttene da Notodden ble slått 3-2 på Optime Arena. Skeid ligger på andreplass på tabellen i avdeling 2 med like mange poeng som serieleder Egersund. og oppgjøret mellom de to lagene i Egersund den 10. oktober fremstår som det naturlige nøkkeloppgjøret i kampen om opprykk. Det kan jo da nevnes at i den andre avdeling suser Kongsvinger, med Victor Grodås på laget, mot opprykk. Avstanden ned til Hødd er på 6 poeng, og gutta fra skauen har en hengekamp.

På Island lyktes det dessverre ikke for Breidablik, Arni Vilhjalmson og Finnur Orri Margeirsson å bli seriemestere. Vikingur Reykjavik tok full pott i de to siste serierundene, og da ble 1-0 tapet for FH i nest siste serierunde tungen på vektskåla for Breidablik, som altså endte ett poeng bak seriemesterne fra hovedstaden. KR, med Palmi Rafn Palmason på laget, endte for øvrig på tredjeplass, mens Valur endte på en svært skuffende femteplass. Klubben til Tryggvi Hrafn Haraldsson og Arnor Smarason var den store forhåndsfavoritten, men endte til slutt hele 9 poeng bak seriemester Vikingur.

Visste du at: Dan Alberto Fellus og Colin Nkee spiller fotball for Gamle Oslo 2 i 9. divisjon i Oslo? Nei, det ante meg. Og det er jo forståelig. Gamle Oslo 2 kan også skilte med Glenn Roberts og Kenneth Di Vita Jensen på laget, det bør være relativt brukbart i 9. divisjon, det. En fronttrio med Fellus, Roberts og Nkee bør skremme vannet av diverse spillere på det nivået vil jeg tro.

broken image
Podkast

Episode 73: E6

Trym HognerTrym Hogner31/10/2021
Blogg

Utkikksposten | uke 1

Mikael KinnestadMikael Kinnestad09/01/2023

Leave a Reply