Skip to main content

Det er høst, og det er jo da spenninga virkelig begynner her til lands. Det jaktes opprykk, det kjempes mot nedrykk, og for enkelte handler det om “neste år” allerede nå. Været har med seg lavere strømregninger, nettene er kaldere og snart kommer snøen. For en nydelig tid, dere – det er høydepunkter på løpende bånd.

Strømmen fortsetter sin ferd mot PostNord-ligaen i 2022, og i kampen deres nå i uka så ble det tap med 5-2 på Extra Arena i Ranheimsfjæra. Neppe en særlig hyggelig opplevelse for dem det, vi får håper de fikk seg en tur innom Romantica på veien hjem. Av erfaring kan vi orientere om at det bedrer noe på negativ sinnstilstand, selv om det ikke hjelper på poengfangsten. For Alexander Hrcka Sannes sin del ble det med 58 minutter på banen, men han var i det minste med fra start igjen. Dessverre måtte han også denne gangen gå av banen uten å score, og fasit for spissen sin del så langt i sesongen er null mål og null målgivende på 641 minutter fotball. For et lag som skriker etter scoringer er det en fæl statistikk, og Sannes og hans lagkamerater har en lang vei å gå skal de spille i OBOS neste år, det er seks poeng opp til Blink på sikker plass med åtte kamper igjen å spille.

Stort bedre går det ikke for Ull/Kisa, som i helga gikk på sitt syvende strake tap og nå innehar kvalifiseringsplassen i OBOS. Dessverre betydde det kroken på døra for Arild Sundgot, som ble sparket fra sin posisjon som hovedtrener for laget fra Jessheim. Inn kommer tidligere Ulf-trener Steffen Landro, som har en enorm jobb foran seg. 0-0-7 de siste 7, og 3-17 i målforskjell, vitner om et lag i krise. Dette kan ende med nedrykk, og skulle de ta med seg Strømmen i samme slengen vil 2022 være første gangen siden 2009 at det ikke er et lag fra Romerike på nivå 2 i norsk fotball.

For første gang på svært lenge var Erik Tobias Sandberg å finne på benken fra start da Jerv reiste til Fosshaugene Campus i helga. Vår mann kom inn på stillingen 1-0 til hjemmelaget ved pause, og sammen med lagkameratene greide han å få med seg ett poeng med på bussen hjem etter at John Olav Norheim utlignet til 1-1 et drøyt kvarter før slutt. Dette var tredje kampen på rad at Jerv mislyktes med å vinne etter at de hadde 5 seire på rad. Heldigvis for Grimstad-klubben har de fortsatt heng på en plass blant de to øverste, de ligger på tredjeplass kun poenget bak Aalesund som i helga spilte 1-1 hjemme mot Ham-Kam. Simen Rafn, Torbjørn Kallevåg, Kristoffer Ødemarksbakken og Aleksander Melgalvis var alle involvert i oppgjøret mellom lagene som per nå besitter de to plassene som gir rett til deltakelse i Eliteserien neste år, og Kamma er neppe særlig deprimerte over et uavgjort-resultat mot Aalesund på bortebane. Som nevnt vant ikke Jerv heller, og Fredrikstad, som ligger på fjerdeplass, klarte kun 1-1 hjemme mot Raufoss i en kamp der Sivert Westerlund igjen hadde målpoeng – denne gangen i form av en assist. KFUM har for øvrig tatt grep om en kvalikplass etter en god periode, og sammen med Sogndal holder de Ranheim noen poeng bak. Emil Ødegaard holdt nullen mot gamleklubben Blink da Oslo-klubben vant 1-0 på hjemmebane i helga som gikk.

Verken Shahram Jabari eller Uranik Seferi var i troppen for henholdsvis Notodden eller Skeid da begge klubbene tok 3 nye poeng mandag kveld mot hvert sitt rekruttlag. Skeid slo Odd 2 med 2-0 hjemme, og Notodden slo Rosenborg 2 med 7-2. Odd 2 stilte et relativt brukbart lag, mens RBK stilte med et rent juniorlag, antakelig fordi de er helt fortapt i bunnen i sin avdeling. Det går rett ned til Norsk Tipping-ligaen for trønderne, som kun har klart å skrape sammen 6 poeng på 20 kamper. Det viser seg tøft for eliteserielagene å holde sine rekruttlag på nivå 3, og neste år er det kun Vif og Odd (sannsynligvis) som kan skryte av å ha sitt reservelag i PostNord-ligaen.

broken image

Sead Ramovic. Foto: TS Galaxy FC

Det er, sant å si, ikke spesielt mye interessant å melde om internasjonalt – men én spenstig nyhet tar vi med oss – Sead Ramovic er ansatt som ny hovedtrener for Sør-Afrikanske TS Galaxy. Klubben, som tidligere het Cape Town All Stars, ligger sist i Sør-Afrikanske Premier League, og Ramovic har altså fått jobben med å føre klubben oppover tabellen. Det må sies å være en svært sexy signering, dette. Ramovic er jo ikke reint lite eksentrisk, og dette kan selvsagt gå i alle retninger. Informasjon fra Sør-Afrika er faktisk relativt tilgjengelig, så dette skal det være mulig å følge litt med på.  

Visste du at: Johan Andersson har spilt én kamp for Frigg i årets sesong, og er per definisjon spillende hjelpetrener? Den svært elegante midtbanespilleren fikk 9 minutter som innbytter i 1-1 kampen borte mot Ready i august, men har siden dette ikke vært å se på banen. Ikke vet vi hvorfor, men litt synd er det jo at man ikke kan nyte svensken spille fotball flere ganger i uka. Kampen mot Ready er for øvrig den eneste kampen Frigg ikke har vunnet i år, og de topper sin avdeling i NT-ligaen foran Fana. Ting kan tyde på at Frigg altså spiller på nivå 3 neste år, selv om bergensklubben kun er 3 poeng bak med 4 kamper igjen å spille. Vi tar også med at tidligere LSK-junior Joakim Holmedahl, som opprinnelig er fra Aurskog og fikk 28 kamper for LSK 2 i 2012 og 2013 før han forsvant til Ull/Kisa, spiller for Oslo-klubben og har gjort det siden 2016.

broken image
Nyheter

AJ + HM = sant

Trym HognerTrym Hogner18/01/2024

Leave a Reply