Skip to main content

Til helga ruller endelig fotballen igjen i det norske seriesystemet, det må være lov å si at det er aller mest gøy. Men det er ikke kjedelig med landslagsfotball heller, og selv om det er lite å fortelle i denne ukens spalte om prestasjoner på diverse a-landslag så er det desto mer å fortelle om våre unge håpefulle og deres aktiviteter den siste drøya uka.

broken image

Henrik Skogvold. Foto Megapiksel.

Yngst først, i motsetning til normer og regler i verden for øvrig, og dermed en tur til U17-landslaget, som i påvente av kvalifisering til mesterskap spiller treningskamper ved hver eneste anledning. Denne gangen ble det spilt kamper mot England og Russland i Marbella, og våre representanter på dette laget var for anledningen Henrik Skogvold og Dylan Murugesappilai. Begge var i startoppstillingen da England ble slått 2-1, men Skogvold måtte finne seg i å se den siste halvtimen fra benken. I kampen mot Russland som endte med 3-1 seier fikk kun Skogvold spilletid da han erstattet fetter Brunes, Tjåland, de siste 20 minuttene. Kampene ble spilt med kun 48 timers mellomrom, så det var etter planen at hele troppen skulle brukes.

På U18-landslaget har Uranik Seferi fått spilletid i en samling som inneholdt tre kvalifiseringskamper til EM. Det skal også nevnes at Jørgen Sveinhaug ble tatt ut i den opprinnelige troppen som på det tidspunktet inneholdt tre keepere, men han endte uten spilletid ved denne anledningen. Hva gjelder Seferi så ble det noe begrenset spilletid med denne gangen, 60 minutter mot Kosovo i en kamp som endte 3-0 ble fasiten for kantspilleren sin del. I de to øvrige kampene (5-0 mot Wales og 0-1 mot Georgia) ble vår mann sittende på benken hele kampen. Norge gikk med disse resultatene videre til neste steg i kvalifiseringen, et steg som omtales som “eliterunden”. Denne avholdes i mars, og tiden vil vise om guttene klarer å kvalifisere seg til mesterskapet som trolig spilles sommeren 2022.

Norge sitt U20-landslag har også vært i aksjon, denne gangen har to privatlandskamper mot sterk motstand stått på agendaen, og Eskil Edh og Magnus Knudsen var begge i troppen ved denne anledningen. Dessverre for Edh sin del så ble det ingen spilletid, men dette skyldes en skade han har slitt litt med den siste tiden skal man tro teksten skrevet i Lortskvetten tidligere denne uka. For Knudsen sin del ble det derimot rikelig med spilletid, og det etter at han opprinnelig ikke var tatt ut i troppen. Som ved forrige landslagssamling altså, Knudsen kjemper seg til spilletid tross manglende uttak i førsteomgang. Så til detaljene, og Knudsen fikk 80 minutter på banen da Portugal ble slått 2-1 på bortebane og 73 minutter da Norge ble fullstendig overkjørt på Åråsen av et fysisk sterkt polsk lag som ikke ga seg før det sto 1-5 på resultattavla over RB-tribunen. Vi tar også med at Lasse Nordås scoret ett av målene i Portugal, det er gledelig.

I de “lavere” divisjonene har det blitt spilt kamper under landslagsoppholdet, men i PostNord ble det ikke spilletid på våre utlånsspillere av helt naturlige årsaker. Vi tar uansett med at toppkampen mellom Egersund og Skeid endte 2-2 i helga som gikk, og det betyr at kampen om direkte opprykk stadig er høyst levende. Egersund ligger per nå foran Skeid på tabellen fordi de har flere scorede mål, det er altså lik poeng og lik målforskjell, og med 5 kamper igjen å spille vil hvert eneste mål telle. Egersund har Arendal på bortebane i siste serierunde, det kan fort være det som vipper det til Skeid sin fordel til slutt.

Som de fleste sikkert fikk med seg valgte Kaan Kairinen å trekke seg fra Finland sin landslagstropp grunnet skade, og dermed var det ingen LSK-spillere som representerte noe a-landslag denne gangen. Vi har derimot klart å rote frem at noen tidligere spillere har vært i aksjon, og la oss starte i Europa der Joonas Tamm spilte to ganger 90 minutter for Estland mot Hviterussland og Wales. Matvei Igonen også i troppen, men han måtte finne seg i å varme benken i begge kampene. Vi antar at de fleste fikk med seg at Ruben Gabrielsen ble kastet innpå i de hektiske sluttminuttene mot Montenegro, men velger å dele det med dere allikevel. Kun Gabrielsen sin andre landskamp, noe som egentlig er svært merkelig gitt di store utfordringene Norge har hatt på stopperplass i en årrekke.

I Asia har Bassel Jradi vært i aksjon for Libanon, og både mot Irak (0-0) og Syria (seier 3-2) var han i startoppstillingen. Libanon har deltatt i VM-kvalifisering, men der er de nå slått ut etter at gruppevinner Sør-Korea ble for sterke og tok den eneste plassen i neste kvalifiseringsrunde fra denne gruppen. Jradi hadde for øvrig en målgivende pasning i seieren over Syria.

Så til Afrika, der altså Bonke Innocent har slått seg inn på landslaget til Nigeria! Jeg skal velvillig erkjenne at akkurat det hadde gått meg hus forbi, men takket være Jørgen Knutsen så ble jeg gjort oppmerksom på dette tidligere denne uka. Bonke debuterte tilbake i september med 90 minutter mot Kapp Verde, mens han under denne samlingen fikk 16 minutter som innbytter mot Den Sentralafrikanske Republikk i en kamp Nigeria vant 2-0 på bortebane. Det kan i den sammenheng nevnes at disse lagene også møttes i Nigeria noen dager før, da vant DSR 1-0 i en kamp Bonke ikke deltok i, men heller ble sittende på benken. Nigeria leder for øvrig sin kvalifiseringsgruppe, og skulle de vinne denne venter et dobbeltoppgjør mot en av de øvrige ni gruppevinnerne i kampen om en billett til Qatar.

Så tilbake til Norge helt på tampen – jeg har tidligere skrevet om Stefan Gislason og det at han nå er trener i sørlandsklubben Søgne. Dette har rett og slett gått svært bra, og da Lyngdal ble slått 1-0 på bortebane på mandag inneværende uke ble det klart at Søgne vinner sin avdeling og med det møter Randesund til dobbeltoppgjør senere i oktober i kampen om opprykk til 3. divisjon. Høsten byr på høydepunkter på rekke og rad, dere!

Visste du at: Trond Olsen spiller fotball for Værøy IL i 5. divisjon? Sist uke ble det 5 mål for Olsen i 6-0 seieren over Junkeren 4, og totalt står lynvingen med 14 mål på 7 kamper i årets sesong. Blei ikke all verdens til karriere på Åråsen for Olsen, men takket være Kanaripedia blir ingen som har representert Sportsklubben glemt. 4 seriekamper som innbytter og 11 kamper totalt ble det for Olsen, som returnerte til Glimt etter drøye åtte måneder som LSK-spiller.

broken image

Leave a Reply