Skip to main content

Noen koser seg med 6-1 over Roma, andre leiter frenetisk etter info om hvordan tidligere LSK-spillere gjør det i Tyrkia og Saudi-Arabia. Klart, det er forskjell på folk, det må være lov å si det. Og selv om info fra land langt unna kan være vanskelig å komme over, så er det i alle fall relativt enkelt å holde styr på den hjemlige fotballen. Heldigvis. For nå drar det seg virkelig til.

To fulle runder spilt i OBOS-ligaen siden forrige oppdatering, og vi begynner med Erik Tobias Sandberg og Jerv som har fått med seg fire poeng i jakten på Eliteseriespill 2022. Ranheim ble slått 2-1 på Levermyr, mens Kisa ble holdt til 0-0 på Jessheim i en kamp der begge lag brente store sjanser. Sandberg er fast på laget han, og spilte samtlige minutter i begge kamper. Seks kamper igjen av serien, Jerv ligger ett poeng bak AAFK på andreplass og ett poeng foran Fredrikstad på fjerde. Det er tett, om ikke annet.

Det høres sikkert ut som hakk i plata det her, men Alexander Sannes og Strømmen fortsetter å være et særdeles lite fruktbart ekteskap. Strømmen klarer fortsatt ikke å vinne kamper, og Sannes spiller ikke all verden. Rett nok startet han siste kampen før oppholdet grunnet landskamper, men når Strømmen tok imot Sandnes Ulf var han igjen å finne på benken fra start. Vår mann kom rett nok inn etter 54 minutter, men klarte ikke å notere seg for scoring i en kamp som endte 2-2. På benken befant Sannes seg også da Strømmen reiste til Fredrikstad, og der ble han sittende i samtlige 90 minutter i en kamp hjemmelaget vant 3-1. Strømmen ligger stadig helt sist i OBOS, og det begynner å se svært mørkt ut for gråtrøyene. Kun 2 seire på 24 kamper i år, og tross en drøss av uavgjort er det nå 6 poeng opp til sikker plass. Det florerer av skader, best eksemplifisert med at Pål Steffen Andresen har måttet snøre på seg fotballskoa igjen, og med mindre noe helt spesielt skjer så blir det PostNord på Strømmen i 2022. Selv ikke nytt flomlys, eller i alle fall lovnader om det, kan forhindre det slik det ser ut nå.

Ellers i OBOS-ligaen kan vi nevne at HamKam holder stø kurs mot opprykk, 7 poeng ned til Jerv på tredjeplass er fasit etter fire poeng på de to siste kampene. “Vinneren” de to siste rundene er på mange måter Fredrikstad, for de tok full pott som det eneste av de 4 lagene som i realiteten kjemper om de to øverste plassene. OBOS-ligaens store formspiller er for øvrig Markus Johnsgård, som i fjor trente med LSK i en lengre periode på høsten. 22-åringen skiftet tidligere i høst ut FK Senja med Raufoss, og har på de seks kampene han har fått fra start (åtte totalt) kvittert ut sju mål. Svært sterk statistikk, og Raufoss er igjen med i kampen om kvalikplasser. Det er sterkt, det – de har bytta ut mer eller mindre hele laget fra i fjor.

Ikke mye å skrive om våre gutter på nivå 3, ingen spilletid denne runden heller. Men det bør nevnes at Skeid nå har festet grepet om den direkte opprykksplassen, Egersund gikk nemlig på en kjempesmell borte mot Sotra og tapte 4-1 samtidig som Skeid enkelt tok seg av vår kommende cupmotstander Nardo på bortebane. Hele 4-0 sto det på tavla til slutt, og nå ser det bra ut for Skeid med tanke på OBOS-spill neste år, de er definitivt i førersetet nå.

Litt lavere divisjoner så, og Skjetten kan etter litt om og men feire plass i Norsk Tipping Ligaen neste sesong etter at de vant den lokale 4. divisjonsavdelingen to poeng foran Eidsvold IF. Det er fryktelig mange spillere med historie i LSK på det laget, men vi kan jo særlig trekke frem Marius Amundsen (spilte 12 av 13 kamper), Stian Sandberg (toppscorer i avdelingen med 11 mål på 12 kamper) og Jonas Kordahl (sønn av sin far) her. I tillegg trenes laget av Kai Holt som har en lang historie som trener i LSK.

Fra 5. divisjon rykker Rælingen opp, og i den siste kampen mot Raumnes/Årnes 2 ble Jesper Buer Bjarmann svært avgjørende med sine to scoringer i en kamp Rælingene vant 3-2. Joachim Osvold scora for øvrig 13 mål på 9 kamper for Fet som endte på femteplass, og ble med det nummer to på toppscorerlista i divisjonen.

Internasjonal ball til slutt – i Tyrkia tegna Fredrik Guldbrandsen seg på scoringslista da han scoret Istanbul Basaksahir sitt 3-1 mål i kampen mot Besiktas som endte 3-2. Guldbrandsen kom inn som innbytter snaue kvarteret før slutt og avgjorde mer eller mindre oppgjøret til sin klubbs fordel. Har vært inn og ut av laget hittil i sesongen, Gulbrandsen, men har nå i alle fall fått med seg et par goaler og én assist på de syv kampene han har vært involvert i. Det er ganske ok på 254 minutter totalt.

Visste du at: Guy Roger Toindouba spiller fotball i Saudi-Arabia? I alle fall tror vi det, for han skal etter sigende være tilknyttet Najran SC i den øverste ligaen i landet, skal vi tro Transfermarkt. Men helt sikre er vi ikke, det er nemlig ikke helt enkelt å finne lagoppstillinger og statistikk derfra. Skulle noen ha tips om nettsider som dekker fotball i Saudi-Arabia tett må dere gjerne si fra til oss.

broken image
Next Post

Leave a Reply