Skip to main content

OK, det har gått to uker siden sist – og for å si det fryktelig enkelt – det har skjedd ekstremt mye på disse to ukene. Derfor ingen tåpelig intro denne gangen, vi bare kjører i gang.

Det drar seg til i OBOS-ligaen, og siden forrige oppdatering er det spilt tre serierunder i ligaen som huser en drøss av tidligere og nåværende LSK-spillere. En av de som er på utlån er Erik Tobias Sandberg, og sammen med Jerv kjemper de fortsatt en desperat kamp for å ende topp 2 på tabellen og med det rykke direkte opp. Perioden startet bra for Grimstad-laget da de slo erkerival Start 3-2 på Levermyr, men siden den gang har det blitt 2-2 og 0-0 mot bunnlagene Blink og Grorud. Sandberg har spilt samtlige minutter, men i sistnevnte kamp pådro han seg sesongens fjerde gule kort og må med det stå over mot Bryne i det som må forventes å bli en svært tøff kamp på Jæren for de gulkledde i neste serierunde.

Selv om Jerv har gått ubeseiret gjennom de siste tre kampene taper de terreng i kampen om direkte opprykk, for de to uavgjorte kampene har ført til at avstanden opp til Aalesund har økt fra ett til tre poeng. Tangotrøyene står nemlig med 2-1-0 i samme periode, og har 18 plussmål bedre målforskjell i tillegg. Kristoffer Ødemarksbakken har gjort seg gjeldende den siste tida, 2 mål og en målgivende på den avgjørende scoringen i 3-2 seieren mot Start har ført til at Aalesund definitivt leder an i kampen om den siste direkte opprykksplassen.

Den første har vi nemlig allerede delt ut, for den tar Aleksander Melgalvis og HamKam. Kun syltynn teori står i verden, men den er altså så tynn at det er mer sannsynlig at Lillestrøm vinner serien, og dermed er gratulasjoner på sin plass. Mottaket gleder seg enormt til å ønske Kamma velkommen til Eliteserien neste år, og er svært imponerte over det som er blitt vist. Melgalvis har forresten scora 2 mål på de 3 siste kampene, og har gjennom hele sesongen vært ekstremt toneangivende for Kameratene fra Hamar.

Det siste laget som kjempet om direkte opprykk er Fredrikstad, men med to strake tap har de mer eller mindre satt seg sjøl fullstendig på sidelinja. Rett nok møter de Aalesund hjemme førstkommende helg, men med 6 poeng og 7 mål opp til de oransje skal det et lite jordskjelv til for at de tar denne plassen. I tillegg skal de altså passere Jerv også, det ser med andre ord klin umulig ut for Henrik Kjelsrud Johansen og Nicolay Solberg.

I bunnen er Strømmen stadig vekk klistra til bunnen av tabellen, men nå har de altså endelig vunnet en fotballkamp igjen ettersom Ull/Kisa ble slått 2-1 på hjemmebane i den forrige kampen som ble spilt. I de to kampene før dette ble det rett nok tap for gråtrøyene, men det er i alle fall gledelig at Alexander Hrcka Sannes endelig fant nettmaskene da han reduserte Start sin ledelse til 3-2 på Sør Arena forrige fredag, uten at det hjalp – kampen endte nemlig slik. Det ser unektelig mørkt ut for Strømmen, og det er 5 poeng opp til Kisa på kvalikplassen. At dette skal gå er det vanskelig å se for seg, og med seieren over Kisa kan de fort finne på å dra med seg gutta fra Jessheim i tillegg. Kisa har fullstendig slutta å score mål, og avslutter med Ulf, Aalesund og Sogndal. Det er ikke helt enkelt, og dette ser mildt sagt skummelt ut.

I PostNord har Skeid stadig kontroll på opprykksplassen, og det til tross for at de kun har tatt 2 poeng på de 2 siste kampene. Først holdt Notodden unna og klarte 2-2 på Nordre Åsen, før lokaloppgjøret mot Kjelsås også endte 2-2 etter at Kjelsås utlignet på et straffespark langt på overtid. Egersund vant sin første kamp relativt greit mot Fram Larvik, men så gikk de på en kjempesmell igjen da de greide å tape 6-3 mot Rosenborg 2 – et Rosenborg 2 som altså lå bånn sist med 6 poeng og en negativ målforskjell på 49 før de møtte Egersund. Dermed har altså Skeid 2 poeng å gå på med 2 kamper igjen, og da kan det være at Uranik Seferi får feire et opprykk innen sesongen er omme. Seferi måtte for øvrig finne seg i å varme benken i samtlige minutter i begge de to ovennevnte kampene.

Norsk Tipping-ligaen ble avsluttet forrige helg, og dessverre for Ronny Johnsen og Eik Tønsberg 871 røyk opprykket etter at de fikk skikkelig deng av Hønefoss i den siste serierunden. Ørn Horten snøyt dermed Eik for opprykket, men ironisk nok kan det fort bli spilt PostNord-fotball i Tønsberg neste år – Lystlunden, altså hjemmebanen til Ørn, er nemlig ikke godkjent for spill på nivå 3. Ørn kan derfor ende opp med å måtte spille på Tønsberg gressbane, altså hjemmebanen til Eik. Slå den.

Vi gratulerer for øvrig Joakim Holmedahl og Johan Andersson med opprykk til nivå 3 med Frigg, men må samtidig meddele at det for Stefan Gislason og Søgne dessverre ikke ble opprykk denne gangen. Randesund vant 2-1 over 2 kamper og spiller dermed i Norsk Tipping-ligaen i 2022.

Vi tar med litt internasjonalt nytt også, og kan aller først meddele at Brommapojkarna er klare for Superettan etter å ha feid gjennom nivå 3 i Sverige i år. Hyggelig det for Christer Mattiasson og Martin Falkeborn, selv om det for all del kan hevdes at de to ikke akkurat er skrevet med gullskrift i Sportsklubbens historie.

Marko Maric sleit tidligere i år med en skade, og havnet også på benken i Houston Dynamo da han var tilbake igjen fra denne som en følge av at Michael Nelson gjorde sakene sine helt ok. Nelson hadde dog en fæl kamp mot LA Galaxy, hvilket gjorde at Maric fikk muligheten mot Austin i den påfølgende serierunden. Dessverre for vår tidligere målvakt lagde han selvmål etter 7 minutter, og kunne til slutt ikke forhindre at Dynamo tapte 2-1 i lokaloppgjøret i Texas. I de to kampene etter dette har Maric igjen varmet benken, mens Nelson og den presumptive tredjekeeperen Kyle Stuart Morton har fått stå hver sin kamp. Det glir altså ikke veldig godt for Maric, det må være lov å si.

Vi nevnte i en tidligere utgave at Marius Lundemo fikk svært lite spilletid på Kypros, men ting har snudd litt for vår tidligere midtbanespiller som nå har startet 3 av de 4 siste kampene for APOEL og med det er inne i varmen. Ellers på Kypros spiller Bassel Jradi svært godt for Apollon Limassol som ligger på andreplass i den øverste divisjonen, og Chigozie Udoji og hans Achyronas Liopetriou er på plassen foran Ayia Napa på nivå 2 i samme land og holder med det 13. plassen. Ayia Napa, altså. Ikke alle som tenker fotball når de hører om det stedet, men her i Utkikksposten anser vi det å nevne stedet i forbindelse med fotball som helt naturlig.

Visste du at: Håvard Nordtveit nærmer seg comeback, og i 2-0 seieren over Hertha Berlin var han i Hoffenheim sin kamptropp for første gang siden april. Nordtveit har slitt med skader, men ting tyder på at kroppen er på vei tilbake til normaltilstand. Det er forresten varslet at stopperen skal tilbake til norsk fotball etter denne sesongen, og uten at noe visstnok er bestemt er det vel ikke helt usannsynlig at han flytter hjem til Haugesund og ikler seg FKH sine farger fra høsten 2022.

Podkast

Nye Åråsen

Daniel GlasøDaniel Glasø31/05/2024
Blogg

Utkikksposten | Oktober

Mikael KinnestadMikael Kinnestad02/11/2023

Leave a Reply