Skip to main content

Lillestrøm fortsatt ubeseiret i 2023 og det ble forrige uke bekreftet at Vetle Skjærvik etter mye om og men ble LSK spiller. En grei LSK uke, men enda viktigere en uke nærmere seriestart.

I Tsjekkia må fortsatt Igoh Ogbu vente med å få sin debut, i 2-0 seieren for Slavia Praha satt han også denne helgen hele kampen på benken. Med denne seieren tar Slavia Praha og holder på tabelltoppen.

En som fikk sin debut denne helgen var Kaan Kairinen og han startet sin Sparta Praha karriere med et smell. I 4-1 seieren mot Mlada Boleslav tok det ikke mere enn seks minutter før han satte inn sitt første mål for hovedstadslaget. Fem minutter på overtid serverte han en lekker stikker gjennom til Minchev og avslutter sin første kamp på vakkert vis. Etter det jeg klarer å tolke av oversettelser av tsjekkiske aviser så burde det gule kortet han fikk etter 44 minutter kanskje vært rødt, men uansett en veldig god debut av midtbane eleganten.

Vi holder oss i Tsjekkia hvor Michal Skoda var med å ta Dynamo Ceske Budejovice videre i tredje runde i cupen. Skoda fikk 60 minutter i 2-0 seieren, det lengste han har spilt siden 30. august. Har ikke blitt så mye spilletid på spissen med kun 457 minutter i ligaen denne sesongen, hvorav på de minuttene han har scoret to mål.

I tysk andre divisjon fikk Antony Ujah så vidt komme inn på banen før dommeren blåste av i 2-0 seieren for Eintracht Braunschweig mot topplaget Heidenheim 1846. Etter en del spilletid og fem scorede mål tidlig denne sesongen har ikke Ujah vært i tropp to av de fire siste kampene og slitt med spilltid i de kampene han har vært med.

Joonas Tamm og FCSB tilbake på vinnersporet etter en sen scoring mot serieleder CFR Cluj ble stilingen 1-0. En viktig seier når det bare gjenstår seks kamper av serien før de skal spille sluttspill. FCSB ligger på en 4. plass og har 14 poeng ned til 7. plassen som må ut i nedrykks kvalifisering, så burde ikke være noe fare for Tamm og gjengen.

Colin Rösler fikk sin første opptreden som Mjällby spiller forrige uke i treningskampen mot Kalmar. Tom Pettersson var ikke med i troppen og jeg har ikke lyktes i å finne ut av hvorfor det.

https://cdn.embedly.com/widgets/media.html?src=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FXZP6pkPay2c%3Fwmode%3Dtransparent%26feature%3Doembed&wmode=transparent&display_name=YouTube&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXZP6pkPay2c&image=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FXZP6pkPay2c%2Fhqdefault.jpg&key=9cb34c0390b4469e854e4dba4580a892&type=text%2Fhtml&schema=youtube

Helt på tampen så tar vi med oss at Fred Friday etter at kontrakten hans gikk ut med Strømsgodset i januar har gått til Beitar Jerusalem. Det var tidlig januar meldt at HamKam var interessert i å hente spissen, men det er nå klart at det blir Israel for Friday.

En annen som har byttet beite er Marko Maric som har gått fra greske Atromitos Athen til bosniske Zrinjski Mostar. Etter kun to kamper denne sesongen i tillegg til at han bare var med i en av de tre siste kamptroppene har han nå funnet seg ny klubb.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply