Skip to main content

Den danske ligaen startet forrige helg opp igjen etter vinterpause. Tobias Salquist og Silkeborg fikk det meget tøft hjemme mot FC København. Hovedstadslaget gikk seirene ut 3-0. Med dette resultatet ligger Silkeborg på en 7. plass, ett poeng bak 6. plass som er den siste sluttspillplassen.

På nøyaktig samme poengsum som Silkeborg finner vi Brøndby og Ohi Omoijuanfo. Spissen var med på å ta alle tre poengene hjemme mot Horsens, og bidro til 5-2 seieren med å sette inn 3-2 scoringen etter 56 minutter. Med kun fire serierunder igjen er det fortsatt fullstendig åpent om de siste sluttspillplassene. Vi kan fort få en avgjørende kamp mellom Salquist og Omoijuanfo når de møtes i den nest siste serierunden.

Marko Maric fikk søndag sin debut for det bosniske laget HSK Zrinjski Mostar. En god debut for målvakten som var med å holde nullen og vant 4-0 da de tok seg videre fra 16-dels finalen i cupen.

Serieåpning i Japan i helgen, der har vi gjennom vinteren doblet antall ex-LSK spillere. Debut for Marius Høibråten etter overgangen fra Bodø Glimt tidligere i vinter. Dessverre ble det ikke noe å juble for, men midtstopperen fikk hele kampen som endte med 2-0 tap mot FC Tokyo.

Noe bedre gikk det for Tarik Elyounoussi og Shonan Bellmare. Det ble bare et kort innhopp for Elyounoussi, som ble byttet inn etter 65 minutter og da var stillingen allerede 5-1 favør Shonan Bellmare, det ble også sluttresultatet.

I tysk andredivisjon var det fredag duket for et ex-LSK derby når Antony Ujah og hans Eintracht Braunschweig tok imot Holmbert Fridjonsson og hans Holstein Kiel. Fridjonsson fortsatte målpoeng-fangsten fra forrige uke når han satt inn 2-0 målet. Etter at de sto 3-0 til Holstein Kiel etter 48 minutter prøvde Eintracht Braunschweig et tappert forsøk på å komme tilbake i kampen, men det holdt bare nesten og resultatet ble 3-2 til Fridjonsson og co. Ujah ble byttet ut til pause, mens Holmbert gikk av etter 60 minutter.

Colin Rösler og Tom Pettersson fikk sine første tellende kamper for Mjällby søndag i den svenske cupen. Begge startet i 1-0 seieren over Dalkurd, Mjällby står da med tre poeng i gruppespillet hvor det beste laget fra hver gruppe går videre til sluttspill.

broken image

Foto: https://www.fcz.ch/

Forrige uke ble det bekreftet at Ifeanyi Mathew ikke skriver under ny kontrakt med Lillestrøm for denne gang. Nigerianeren har skrevet kontrakt med den sveitsiske klubben FC Zürich fram til sommeren 2025. Frederik Holst har også funnet seg ny klubb, han har signert for det svenske andredivisjons laget Helsingborg. Midtbanespilleren har signert en ett års kontrakt med den svenske klubben.

Etter en meget god start i Sparta Praha gikk det ikke helt veien for Kaan Kairinen denne helgen. Etter kun 29 minutter spilt måtte han ut på båre etter en stygg hodesmell. En annen som har blitt satt på sidelinjen med skade er Bonke Innocent, han har ikke spilt siden 1. februar og det forventes at han skal være tilbake tidlig i mars.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply