Skip to main content

Vi starter ukas rundreise i vårt naboland Danmark. Med bare to runder igjen begynner det virkelig å nærme seg slutten og kampen om play off plassene begynner å tette seg til. Ohi Omoijuanfo og Brøndby spilte to kamper forrige uke. Den første mot tabellnabo Midtjylland som ble en tett affære hvor den avgjørende 1-0 scoringen favør Brøndby ble satt av Ohi Omoijuanfo selv. Ukas andre kamp mot tabelljumbo Lyngby endte dessverre for den tidligere LSK spissen med et kjedelig 1-0 tap. Med to kamper igjen ligger Brøndby på 7. plass kun ett poeng bak den siste play off plassen.

På plassen et poeng foran Brøndby finner vi Silkeborg og Tobias Salquist. Det ble en meget tøff kamp for Silkeborg som søndag tok i mot Nordsjælland som ligger på tabelltopp. Etter å ha ligget under 1-0 til det 65. minutt startet snuoperasjonen med scoring av ingen ringere enn Tobias Salquist. Fire minutter på overtid satt de også inn kveldens andre mål og siste mål, kampen var snudd. Med dette resultatet ligger de på den siste play off plassen, og neste kamp er mot Brøndby. Så da er det duket for en duell mellom Omoijuanfo og Salquist.

Vi fortsetter videre, men ikke så alt for langt. I Sverige ble siste runden av gruppespillet i cupen spilt. Mjällby med Tom Pettersson og Colin Rösler var avhengig av å slå Sirius for å ta seg videre. Etter å ha ligget under 2-0 etter 56 minutter spilt så det vanskelig ut, men det var ikke over. Mjällby brukte snaue 10 minutter på å snu kampen til 3-2 som også ble sluttresultatet. Det betyr at de er videre til kvartfinalen i den svenske cupen.

Like bra gikk det ikke for Frederik Holst som var med å tape 4-1 mot Kalmar. Med det endte det med tap i begge kampene Holst var med å spille for Helsingborg, som er slått ut av cupen.

Cup ble det forrige uke også spilt i Tsjekkia, Kaan Kairinen og Sparta Praha måtte helt ut i straffesparkkonkurranse for å ta seg forbi Slovan Liberec. Kairinen spilte hele kampen og satt også sin straffe i straffesparkkonkurransen. Igoh Ogbu måtte se Slavia Praha vinne komfortabelt 4-0 og med det ta seg videre fra benken. Michal Skoda var ikke med i troppen for Dynamo Ceske Budejovice, med de også gikk videre i cupen. Med disse resultatene er tre av de fire lagene igjen i cupen representert med en gammel LSK spiller.

I den tsjekkiske ligaen møtte denne helgen Igoh Ogbu og Michal Skoda hverandre. Det ble riktig nok bare et kort innhopp for Skoda, men han kom seirene ut av duellen. Slavia Praha gikk med det på sitt første tap i ligaen siden 9. oktober. Kaan Kairinen startet på benken, men kom innpå etter 60 spilte minutter i kampen som endte med 4-1 seier for hovedstadslaget. Med disse resultatene er luken mellom Sparta og Slavia Praha bare to poeng, med Viktoria Plzen mellom disse igjen.

Dette har virkelig vært uken for mirakler. Eintracht Braunschweig og Anthony Ujah kjemper en desperat kamp mot nedrykk i tysk andredivisjon. Da passer det dårlig å ligge under hele 3-0 etter kun 21 minutter mot Arminia Bielefeld. Men det knakk ikke Eintracht Braunschweig som til pause allerede hadde puttet to mål. Når Anthony Ujah entrer banen etter 66 minutter tar det heller ikke lang tid før han noterer seg på scoringslista. I det 72. minutt setter han inn 3-3 scoringen som blir kampens siste mål.

Ifeanyi Matthew fikk søndag sin debut for FC Zürich. Det ble med et kort innhopp på i underkant av et kvarter, hvor han rakk å få med seg et gult kort. Kampen endte 1-1, for et Zürich som ligger på en skuffende 8. plass med bare to poeng ned til sisteplassen.

@MikaelKinnestad

Per Berg

Daniel GlasøDaniel Glasø15/01/2024

Leave a Reply