Skip to main content

Erling Knudzton har kommet tilbake til LSK etter fem og i utlendighet hos Molde FK og nå har han besøkt Daniel for en romjulskaffe hos Mottaket.

Samtalen begynner ved Erlings oppvekst på Ulleren og reisen gjennom barnefotballen og Lyn før den tøffe første sesongen hans i LSK. Erling forteller mye om hvordan det var å være en del av et veldig spennende talentkollektiv på Åråsen, før det gradvis ble mer og mer ryggen mot veggen og økonomiske utfordringer for Sportsklubben. Etter flere sesonger i klubben der han selv følte at han ble bedre og bedre, fikk Erling etter hvert oppleve at Kanari-Fansen gjorde ham til en av sine favoritter, bli visekaptein, derbyhelt og tildelt LSK-statuetten.

I 2017 toppet hans (foreløpige) LSK-karriere seg da han var instrumentell i å overkjøre Amin Askar og Geir Bakke – da LSK endelig skulle få oppleve å vinne cupfinalen på nytt. Så kom Molde på banen året etter og Erling måtte dermed ta et tøft veivalg om å enten reise til en klubb med større muligheter, eller vurdere hva slags satsing LSK kunne bygge videre på. Erling forteller åpent om flere av vurderingene han da balanserte, før han besluttet å dra videre – og så få oppleve seriemesterskap og Europa-eventyr på Røkkeløkka.

Nå er han tilbake på Åråsen og har med seg mange tanker og erfaringer om prestasjonskultur og hvilke krav som må gjelde i hverdagen dersom LSK skal ta steg og utfordre toppen av norsk fotball. Arne Erlandsen har nemlig helt rett; man må ha gode treninger!

Kanarikafeen: Erling Knudtzon on Apple Podcasts

Blogg

Før kampen: Aalesund 19.07.23

Mikael KinnestadMikael Kinnestad18/07/2023

Leave a Reply