Skip to main content

Sportsklubben er tilbake i trening, men noe særlig nytt fra klubben annet enn om spillere som enten er blitt operert eller sitter i karantene er det ikke. Det er vel ikke bare jeg som venter på positive overgangsnyheter som direkte berører oss, men inntil videre får vi fokusere på rykter og annet fra inn- og utland. Og helt dødt har det tross alt ikke vært i klubben siden sist heller, med én spiller klar for utlån i annen klubb.

Spilleren det er snakk om er Martin Bergum, som kommende sesong skal spille for Ull/Kisa i PostNord-ligaen. En fin overgang for midtbanemannen, og det kan jo være lov å håpe at han får en utvikling ala Magnus Knudsen på Jessheim. Nå var for all del forutsetningene noe annerledes for Russland-proffen enn de er for Bergum, men at Kisa har planer om å bruke Bergum mye og gi ham rikelig med spilletid fremstår som selvsagt. Møter en del gamle kjente på Jessheim også, hvilket bør være en fordel. Kisa satser tungt for å rykke rett opp igjen, klubben mener å ha forutsetningene for å lykkes med det.

broken image

Foto: Ull / Kisa

FC Lorient blir neste stoppested for Bonke Innocent, som faktisk ble omtalt som “striker” av en av overgangsguruene på Twitter. Mulig Bonke har utviklet seg litt siden han forlot Sportsklubben, men at han skal ha endt opp som spiss er nytt for meg. Uansett, fint steg for nigerianeren dette, muligens forhørte han seg med tidligere lagkamerat Moryké Fofana om forholdene i byen langt vest i Frankrike. Fofana forlot som kjent Sportsklubben til fordel for Lorient i sin tid. Ny klubb også for Erik Brenden skal vi tro VG, den tidligere Sandefjordspilleren blir lagkamerat med Erik Tobias Sandberg i Jerv. Spennende signering for Jerv det, Brenden var en anvendelig spiller i Sandefjord og tilfører rutine fra nivået i en klubb som ikke akkurat har overflod av det fra før av.

Ruben Gabrielsen sitter fortsatt i Toulouse og kikker på klokka, for foreløpig har intet skjedd hva gjelder overgang for midtstopperen. Det er ikke helt enkelt for ham heller, for FIFA sine overgangsregler tillater ikke spillere å spille for mer enn to klubber i en og samme sesong, hvilket gjør klubber som spiller høst/vår helt uaktuelle for ham. Og da står man igjen med eksempelvis Norge, Sverige og USA – og i følge ryktebørsen er kanskje Austin i MLS det mest aktuelle. Molde nevnes også, men inntil videre vil jeg ikke godta det som en sannhet.

Arni Vilhjalmson har avsluttet sin kontrakt med Breidablik, og som Jørgen Knutsen meldte på Twitter er det slettes ikke sikkert at det er ACSM Politehnica Iasi som blir neste stoppested. Arni sin bedre halvdel har nemlig født et barn, og hun er bosatt i Lyon der hun spiller fotball med Ada Hegerberg. Det fortelles at Arni har flytta etter, og nå leter etter en klubb i nærheten av Lyon. Ikke er jeg stram nok i fransk geografi til å begynne å spekulere i mulige klubber, men jeg tviler vel på at Arni helt uten videre får plass på Lyon sitt herrelag. Jeg har dog tatt feil før, så vi får vente å se.

Anthony Ujah har vært ute lenge med skade, men nå er det ting som tyder på at ting er i ferd med å flaske seg for vår gamle storscorer. Spissen har vært i troppen til Union Berlin de siste to kampene, dog uten å få spilletid, men det viser i alle fall at kampformen nærmer seg. Det er dog mye som tyder på at nigerianeres tid i Berlin snart er over, og tyske medier spekulerer i at neste stoppested kan være Werder Bremen, der Ujah hadde et vellykket opphold i 2015/16 sesongen. Storklubben i grønt og hvitt kjemper febrilsk for å rykke opp igjen til 1. Bundesliga, og ønsker seg mer erfaring i frontleddet i innspurten av sesongen. Kontrakten til Ujah utløper til sommeren, det er ikke helt utenkelig at Union ønsker å få litt kroner for ham nå heller enn å la ham gå gratis om noen måneder.

Christoffer Andersson tar over som trener for Falkenbergs FF i Ettan Södra, altså nivå 3, og har skrevet under en 3-årskontrakt. Den tidligere backen har tidligere vært assistent i Helsingborg og sportssjef i Hittarps, men nå starter jobben med å gjenreise FFF. Klubben har to nedrykk på rad, og det meste har gått galt for klubben de siste to sesongene. Det blir spennende å se om teften som trener er der, er han halvparten så bra som trener som han var som spiller bør dette gå ganske bra.

Så til sist litt om Thomas Lehne Olsen, som fortsatt har til gode å debutere for sin nye klubb etter overgangen i desember. Dette skyldes altså at FIFA har gitt klubben hans overgangsforbud, hvilket medfører at Lehne foreløpig må finne seg i nyte sol og varme heller enn svette dueller. Det er snaue 14 dager igjen av overgangsvinduet i Emiratene, og skulle ikke dette løse seg innen fristen for overganger utløper vil Lehne Olsen måtte finne seg i å se fotball fra tribunen i Dubai frem til vinduet åpner igjen til sommeren, dersom man ikke finner en annen løsning på floka. Neppe det modølen hadde tenkt seg da han pakket bagen og reiste nedover, det blir interessant å se om dette løser seg i tide for vår tidligere kaptein.

broken image
Blogg

Før kampen: Brann

Mikael KinnestadMikael Kinnestad12/05/2024
Podkast

Episode 113: Se på mig

Trym HognerTrym Hogner19/03/2023

Leave a Reply